torstai 28. elokuuta 2014

Projekti, ikuisuus sellainen

Joskus viime maaliskuussa työhuoneen Lundia kirjahyllyn kaapinoven yläsarana meni poikki. Ovi pysyi jotenkin paikoillaan, kun sen tuki toista ovea vasten. Kesäkuun alussa sain itseni ao. liikkeeseen ja ostin uuden saranan, kannattaa kuulemma vaihtaa kumpikin sarana, ylä- ja alasarana, samalla kertaa. 

Mutta voi jösses sentään! Me ollaan Aviokin kanssa kumpikin samanlaisia "remppamiehiä", eli ei mitään aavistusta asiasta, miten sen kuuluisi mennä. Osat kyllä ruuvattiin paikoilleen, mutta ovi ei istunut saranakohdasta hyvin, vaan jäi sentin ilmaan. Ei hyvä. Ja oikeanlaista ruuvimeisseliäkään ei löytynyt ja ruuvaamisen seurauksena ruuvien päät kuluivat sileiksi. No, sitten katsoin netistä, ja siellähän olisi ollut asennusohjeet saranalle. Mutta hikeä ja kirosanoja oli kulutettu tuossa vaiheessa jo sellainen määrä, että annettiin homman olla. Kun ne ruuvaamiskelpoiset ruuvitkin loppuivat kesken.


Eli se kirjahyllyn romukaappi. Vanhoja todistuksia, taloyhtiön papereita, järjestelemätön postimerkkikokoelmani, kynsisakset, pattereita, joulupaperia...


Irronnut ovi on odottanut asentamista lattialla jo liki 5 kuukautta. Maalarinteipit ovessa muistuttivat minua siitä, että ovi repsottaa avattaessa yhden saranan varassa.

Ja nyt sitten katkesi alasarana myös vasemmanpuoleisesta ovesta, kuten yläkuvasta näkyy. En (tai emme) ala asentamaan uusia saranoita! Oli niin kauhea kokemus tuon edellisen oven korjausyritys. Irroitetaan tuo toinenkin ovi. Vai Remonttireiskako tässä pitäisi tilata? Joten hyllyyn jää jäljelle kaksi kaappia. Yritän siirtää nuo romukaapin tavarat niihin ovien taakse ja katsoa, josko niissä olisi jotakin, mikä kelpaisi olla avohyllyllä.


Meillä kirjahylly on kirjahylly. Yhdellä tasolla on "mökkikori" ja tilaa päivittäisille tavaroille, kuten avaimille ym. Ja taas alkaa kerääntymään kirjoja toisten päälle. Niillekin pitäisi saada hyllytilaa. Vasemmassa reunassa on se itse asennettu sarananpuolisko. Grrr...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti