sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Jokakeväinen ilmiö

Maaliskuun eka päivä! Ja mistä tietää, että kevät on jo ihan lähellä? Siitä, että siemenpussit ovat ilmestyneet kauppojen valikoimiin. Ja ostin tietenkin heti. Viime vuonna kasvatus meni totaalisen pilalle alkukesän kylmyyden takia. Ja sitten keskikesällä oli niin kuuma, että kasvatuslaatikot kärsivät kuivuudesta. Jospa tänä vuonna olisi parempi tuuri.


Samoja tuttuja ja turvallisia lajeja. Ja käyttökelpoisia. Mutta uutuutena Miinanköynnös ja oregano. Oreganoa aion istuttaa jo nyt kukkapurkkiin, kunhan saan ostettua multaa. Mullan osto vaatii kauppareissun auton kanssa. Muutaman auringonkukan siemenen aion istuttaa myös kotimme parvekkeelle. Oikestaan yrttejä voisi kokeilla istuttaa enempikin. Mutta tuleekohan niitä käytettyä? Ihan kamalan sinut en ole noiden yrttien kanssa.

Ja nyt on sitten talviloma. Säätiedoitus lupaa tasaisen harmaata koko viikoksi. Joskus olen tehnyt parvekkeen kevätsiivon näin maaliskuun alussa. Nyt ei taida tareta ottaa päiväunia parvekkeella. Jospa pääsiäisenä. Ankeutta piristämään ostin kaupasta kukkakimpun. Tulppaanit olisivat olleet halpoja, mutta niiden kesto maljakossa on aika lyhyt. Jospa tällä kimpulla mentäisiin ainakin viikko.


6 kommenttia:

  1. Siemenpussirapistelu ja haaveilu ISOsta sadosta on hauskaa. Tosin harvoin toteutuu, mutta mulla on semmonen motto, että ei se päämäärä ole niin tärkeä kuin itse matka.

    Nätti kukkakimppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaveilu on hauskaa. Haaveilen vielä omasta tomaattisadosta. Pitänee käydä katselemassa sopivaa minikasvihuonetta...

      Poista
  2. Ihana vaihe vuodesta! Mä istuttelin jo tammikuussa chilit ja paprikat. Pensastomaatit ja laventelipensaat laittanen loppukuusta tulemaan. Ehkä sitä vielä innostuu muutakin istuttelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten edellä totesin, minäkin haaveilen omista tomaateista. Pienistä ja makeista... Tänään ostan multaa ehkä muutaman siemenpussin lisää. :)

      Poista
  3. Omat tomaatit ovat parhaimpia! Ostan alkukesästä Säynäjänahon puutarhalta (Herukasta) tomaatintaimet, muutamaa en jaksa alkaa itse kasvattaa. Viime kesänä oli neljä taimea, kaikki eri sorttia. Kirsikkatomaatitkin olivat ihan suussasulavan makeita. Kyllä ne parvekkeellakin menestyvät, kun on suojainen paikka.

    Krassi ei viime kesänä kasvanut kunnolla. Tänä vuonna voin antaa vielä sille uuden tilaisuuden. Sitten tietenkin persiljaa ja muita yrttejä. Olen pakastanut yrttejä ja pakastepussista on kiva laittaa basilikaa ja oreganoa tarpeellinen määrä pataan ja pannuun, sitten vaan sulkureuna kiinni ja takaisin pakkaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää, taidanpa itsekkin ostaa valmiit taimet. Bauhausissa oli ainakin viime kesänä semmoisia pieniä, telttamaisia kasvihuoneita. Jospa tänä kesänä virittelisi sittenkin sen tomaattiviljelmän :) Ja lasitetulle parvekkeella samoin.

      Poista