maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kiiireee...

Voi tsiis, että minulla on kiire. Nyt ei oikein blokiinkaan jouda. Mutta tästähän pitää olla vain kiitollinen. Sukulaisissa ja tuttavissa on monta työtöntä. Tai ei nyt mikään kiire ole, mutta hommia piisaa. Ja on ollut negatiivisia ja positiivisia asioita elämässä...

Negatiivista:
Talouden toinen auto on myynnissä. Pistin nettiautoon ilmoituksen. Ei ensimmäistäkään yhteydenottoa... On muuten yllättävän kallista pitää kahta autoa taloudessa. Tai ainakin niin, että saa toisen perintönä. Vaikka auto olikin ilmainen, vakuutukset ym. vievät minulta, jolle auto on ensimmäinen omistamani, yli 100 euroa kuukaudessa. Lisäksi parkkihallipaikka kaupungissa. Ei oikein viitsi siitä ilosta maksaa, että auto seisoo parkkihallissa.

Puolinegatiivista:
Tyttäreni ilmoiti irtisanovansa itsensä vakituisesta työpaikastaan ja muuttavansa Espanjaan. No, nuorena on tehtävä se, mikä tuntuu oikealta. Ei saa olla nössö. Aina voi tulla takaisin ja olla täällä kylmässä ja pimeässä. Täten molemmat lapseni asuvat ulkomailla.

Positiivista:
Sain heti vuokralaisen asuntooni. Siis siihen, mistä tyttäreni muuttaa pois. Mutta sillä ei rikastu. Kerran eräs kollegani sanoi, että ostaa sijoitusasunnon ja maksattaa sen vuokralaisella. No, ei se kyllä ihan noin mene. Vuokrasta ensin pois vastike, sitten verot. Käteen jää vähän yli 100 euroa. Ja lainaakin on vielä jäljellä melkoisesti. Paljon.

Positiivista:
Viikonloppuna tein ruokaisaa broilersalaattia. Salaattia, purjoa, fetaa, jyväpastaa, avokadoa, Lidl´n broileria, tomaattia ja kurkkua. Hyvää oli. Ja löysin 300. geokätköni.




maanantai 16. maaliskuuta 2015

Viikon varrelta

Jostain syystä budjettini on heittänyt ihan häränpyllyä. No... palkaton virkavapaa, uusi koiranpentu ja joulu. Niin, ja en kyllä kehtaa edes sanoa... Törkeän kalliit timattikorvakorut tuttavan liikkeen loppualennusmyynnistä. (Vanha perinteinen kello- ja kultasepänliike. Harmi, että  tuollaisilla pienillä, ketjuihin kuulumattomilla liikkeillä ei pärjää enää nykysuomessa. Mutta siitä nostan tuttavalleni hattua, että hän sanoi lopettettuaan liikkeen lähtevänsä töihin siivousfirmaan siivoamaan kerrostalojen rappukäytäviä. Ja myös teki sen.) 

Joten kurituksena itselleni olen pitänyt älä osta mitään -viikkoja. Kunnes sitten helmikuun lopulla sorruin. Nyt minua ei erota makuuhuoneen sisutuksesta...


Eli ihanaa siirtolapuutarha kangasta jakkuna...

Ja viikon pettymys. Vanajan kaurakeksit. Paketissa on kuva isoista, muhkeista ja paistuneista kekseistä. Sisältä paljastui pieniä, vaaleita, likilaskuisia ja pahanmakuisia keksejä... Taitavat mennä roskiin. Se on jo minulta ihme.


Onneksi auroinko on hellinyt meitä näinä päivinä. Mieliala nousee heti. Ja tänään olin myös sushi-kurssilla. Olen tehnyt sushia kerran aikaisemminkin, mutta aina saa uusia vinkkejä hommaan asiantuntijoiden opastuksella. Että semmoista tänään!



sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Tänään kotona

Lomaviikko hurahti ohi pilvisissä tunnelmissa. Näkyiköhän aurinkoa yhtenä päivänä pikkuisen? No, ensi viikolla sitten paistaa. Saa taas pitää työpaikan verhoja kiinni...

Alkuviikosta istutin pienen yrttiviljelmän. Sitruunabasilikaa, maustebasilikaa ja oreganoa. Oreganon siemenet olivat sitten pieniä, melkein kuin pölyhiukkasia. Joka päivä olen purkkeihin kurkistanut ja eilen pilkisti oreganopurkista jotain vihreää. Yön aikana oli maustebasilikakin pompahtanut esille. Itivät nopeammin kuin kasvatusohjeissa kerrottu 10 vuorokautta.



Mökin matot on lumipesty ja harjattu puhtaiksi apulaisten kera.


Viime viikolla ostamani kukkakimppu voi vielä erittäin hyvin. Nupulla olleet liljat ovat auenneet ja gerberat voivat hyvin. Kolme nuupahtanutta ruusua postin astelmasta.


Ja geokätköpurkkini on keväthuollettu! Hernekeitto porisee hellalla. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää!


sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Jokakeväinen ilmiö

Maaliskuun eka päivä! Ja mistä tietää, että kevät on jo ihan lähellä? Siitä, että siemenpussit ovat ilmestyneet kauppojen valikoimiin. Ja ostin tietenkin heti. Viime vuonna kasvatus meni totaalisen pilalle alkukesän kylmyyden takia. Ja sitten keskikesällä oli niin kuuma, että kasvatuslaatikot kärsivät kuivuudesta. Jospa tänä vuonna olisi parempi tuuri.


Samoja tuttuja ja turvallisia lajeja. Ja käyttökelpoisia. Mutta uutuutena Miinanköynnös ja oregano. Oreganoa aion istuttaa jo nyt kukkapurkkiin, kunhan saan ostettua multaa. Mullan osto vaatii kauppareissun auton kanssa. Muutaman auringonkukan siemenen aion istuttaa myös kotimme parvekkeelle. Oikestaan yrttejä voisi kokeilla istuttaa enempikin. Mutta tuleekohan niitä käytettyä? Ihan kamalan sinut en ole noiden yrttien kanssa.

Ja nyt on sitten talviloma. Säätiedoitus lupaa tasaisen harmaata koko viikoksi. Joskus olen tehnyt parvekkeen kevätsiivon näin maaliskuun alussa. Nyt ei taida tareta ottaa päiväunia parvekkeella. Jospa pääsiäisenä. Ankeutta piristämään ostin kaupasta kukkakimpun. Tulppaanit olisivat olleet halpoja, mutta niiden kesto maljakossa on aika lyhyt. Jospa tällä kimpulla mentäisiin ainakin viikko.